Betlem mallorquí a la Misericòrdia.



La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, ha inaugurat, juntament amb els membres de l’Associació de Betlemistes Francesc Rosselló de Balears, el Betlem mallorquí, que romandrà exposat al Centre Cultural la Misericòrdia fins al dia 6 de gener.
La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró; el director insular de Cultura, Maties Garcias i els membres de l’Associació de Betlemistes Francesc Rosselló han inaugurat avui capvespre el Betlem mallorquí que omplirà, des d’avui i fins al 6 de gener, la sala d’exposicions de la Misericòrdia. Aquest pessebre, que es va començar a exposar en aquest espai l’any 2002, recull els oficis, els costums i les tradicions de la nostra terra.

En la creació d’enguany la novetat principal és que s’hi utilitzen més elements de suro, però també l’anunciació és nova i, a més, aquesta vegada els reis arriben amb un llaüt. Així mateix, en el betlem es recullen escenes, oficis o personatges ben curiosos, com la representació de les matances, una sitja de carbó, el forn de calç, el teler, la brodadora, el matalasser o les figures dels ministrils o els cossiers, entre d’altres.

Enguany el Betlem mallorquí incorpora també noves figures i el naixement es representa dins una típica possessió de Mallorca. També s’ha afegit una glòria (núvols i angelets) al naixement, ja que d’aquesta manera aquest element destacarà amb la importància necessària dins el conjunt del pessebre.

El Betlem mallorquí va néixer ara fa onze anys, quan Maria Rosa Forteza, Victòria Heredero, Ana López, Catalina Rullan i Margalida Bover el muntaren per primer cop a ca seva. Any rere any, aquell primer betlem ha crescut fins a avui, quan ja fa sis nadals que s’exposa a la Misericòrdia.

Un any més, el Departament de Cultura i Patrimoni ha donat suport a la iniciativa, atès sobretot el gran èxit de públic que té el Betlem mallorquí durant les festes nadalenques, quan els ciutadans de Palma i de tot Mallorca tenen el temps necessari per gaudir d’aquest tipus d’iniciatives. També la Fundació Teatre Principal col·labora en aquesta iniciativa, amb la cessió dels suports on s’instal·la el betlem.

La visita al Betlem mallorquí és totalment gratuïta i és possible en un horari que va de les 10 a les 14 h, al matí, i de les 16 h a les 20 h de l’horabaixa.