A la fi MALLORCA FANTÀSTICA té una Seu Oficial!

a
a


La nostra mascota, el Drac Siurell


Si! Ja podem gaudir de la nostra nova Seu Oficial de MALLORCA FANTÀSTICA, un lloc còmode i agradable per a divertir-se juntament amb altres afeccionats als gèneres de la Fantasia, el Terror i la Ciència-Ficció, i compartir les nostres inquietuds culturals, les nostres opinions, fins i tot les nostres obres!

A la nostra seu oficial, que és la Cafeteria Cultural de Mallorca Fantàstica (Plaça Major 12 de Vilafranca de Bonany), podreu llegir i consultar obres del gènere, en préstec gratuït pels nostres socis, directament de la nostra nodrida Biblioteca de Gènere: trobareu de tot!!! Des de les famoses Rondalles Mallorquines (i de les altres Illes Balears!), fins a les últimes novetats del gènere, assajos literaris, novel·les de temàtica vampírica, de fantasia èpica i romàntica, de ciència-ficció, els Premis Minotaure, etc.

Podreu visionar pel·lícules de forma totalment gratuïta, i assistir a projeccions de curtmetratges de directors de la nostra Comunitat Autònoma i també dels nostres cineastes convidats.

Podreu assistir a interessants conferències, a presentacions de llibres, a festes temàtiques, a exposicions d'obres d'art i il·lustracions del gènere, i a molts esdeveniments culturals i lúdics.

A més, disposem d'una extensa carta culinària, perquè aquests moments culturals i lúdics estiguin ben acompanyats per delicioses mossegades inspirades en la nostra terra, una imaginativa combinació de la cuina més típica de Mallorca i la fantasia que pretenem reivindicar, des del pamboli amb pa pagès o el frit mallorquí de tota la vida, fins a les nostres magnífiques postres "L'Amor de les Tres Taronges", passant per una amanida "La Flor Romanial" (noms inspirats en els títols de famoses rondalles mallorquines), o el nostre plat estrella, realitzat amb pa acabat de sortir del forn, la "Brusqueta Mallorca Fantàstica", o el còctel "Nosferatu", entre molts altres.

Hem creat un espai agradable per a poder celebrar entretingudes tertúlies i reunions de caràcter obert, per a difondre especialment l'aspecte literari, artístic, cinematogràfic i musical del Gènere Fantàstic. La literatura fantàstica ha estat la més controvertida i la més sotmesa a debats entre tots els gèneres literaris. Cap tertúlia literària pot despertar tantes passions oposades com una el tema de la qual és la literatura de gènere fantàstic, doncs encara perviu en els ambients acadèmics l'absurd prejudici de considerar la narrativa fantàstica com un gènere menor, quan no és qualificada directament de “subproducte”. No és un gènere que s'estudiï en les aules, ni s'explica en llibres de text. No obstant això, literats de gran categoria, mundialment reconeguts, han defensat el gènere, o alguna de les seves obres més representatives. Entre aquests apassionats trobem noms com els argentins Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares i Silvina Ocampo, els francesos Louis Vax i Irene Bessière, la nord-americana Rosemary Jackson o els espanyols Antonio Risco i José Javier Fuente del Pilar. En els últims temps ha sorgit un moviment de reconeixement cap a alguns autors del gènere fantàstic, com C.S. Lewis, Ursula K. Le Guin, o J.R.R. Tolkien, i esperem que als autors baleàrics que han coquetejat amb el gènere fantàstic se’ls reconegui com cal.