I PREMI MALLORCA FANTASTICA DE POSTALS DE NADAL

Mallorca Fantàstica convoca la 1ª Edició del Premi Mallorca Fantàstica de Postals de Nadal, per a artistes plàstics i escriptors novells, amb les següents

BASES:

1. Participants:

Podrà participar-hi qualsevol persona sense límit d’edat ni residència, amb un màxim de 3 dissenys originals i inèdits en l’apartat gràfic, i 3 poemes o 3 narracions curtes en llengua catalana, no premiats en un altre concurs. Mallorca Fantàstica no es fa responsable de la veracitat de les dades: els autors que presentin els seus escrits i/o dissenys a concurs es fan últims responsables de l'autenticitat i originalitat d'aquests.

2. Tema: Per a la part literària s’acceptaran i seleccionaran obres que tinguin com a tema principal algun dels següents:

* Amor
* Solidaritat
* Paisatges de les Illes Balears
*Qualsevol temàtica amb un missatge bell i positiu

Per a la part gràfica de la postal s'acceptaran i seleccionaran obres que tinguin com a tema principal algun dels següents:

* El Drac Siurell (la mascota de Mallorca Fantàstica) i la Solidaritat
* El Drac Siurell i les Noves Tecnologies
* Nadal i el Drac Siurell


No s'acceptaran obres el contingut de les quals actuï contra els principis i valors humans, o que el jurat pugui considerar ofensives.

3. Estil i format lliures

Pot utilitzar-se qualsevol programa de retoc d'imatges (Photoshop, Paint), incloure fotografies o dibuixar la postal i després escanejar-la. S'acceptaran postals en jpg, en bona resolució per a llavors imprimir-les en qualitat. Mallorca Fantàstica es reserva el dret de retocar i adaptar les postals a una resolució adequada, i també hi inclourà la seva imatge corporativa a la postal impresa.

4. Enviament

Tant els dissenys gràfics com les obres literàries es faran arribar a Mallorca Fantàstica a través del següent correu electrònic:
mallorcafantastica@ono.com
Les obres s’adjuntaran en un arxiu jpg o word, segons sigui el cas, i en el cos del correu hi figuraran les dades personals dels autors (nom complet, DNI, adreça física, telèfon de contacte) i la tècnica emprada. Les obres presentades sense les dades de l'autor podran ser descartades pel jurat. Els dissenyadors que estiguin vinculats a Universitats, Escoles o Organitzacions No Lucratives, ho faran constar al formulari amb la finalitat d'atorgar la distinció corresponent a les respectives entitats.

5. Guanyadors

Un jurat format per membres de Mallorca Fantàstica valorarà la creativitat, adequació i missatge de les obres presentades. Mallorca Fantàstica es reserva el dret de considerar el concurs desert.

6. Drets

Les postals concursen sota llicència Creative Comons i podran ser penjades les considerades finalistes i guanyadores a les planes web gestionades per Mallorca Fantàstica, i usades amb finalitats no lucratives tan pels internautes per felicitar els nadals com per Mallorca Fantàstica a la seva comunicació habitual, i els autors accepten que Mallorca Fantàstica inclogui un missatge solidari, així com una invitació a donar suport a les seves activitats. Si tens cap dubte sobre els teus drets d'autor pots informar-te sobre la llicència Creative Commons.

7. Premi

Els autors de l'obra que sigui seleccionada:

* veurà publicada la seva creació a la web de Mallorca Fantàstica com a reconeixement a la seva autoria i de la Universitat, Escola o ONG/ONG vinculada, si correspon
* seran nomenats socis de Mallorca Fantàstica per l’any 2010
* seran candidats al premi "Postal Mallorca Fantàstica 2009"

8. Premi "Postal Mallorca Fantàstica 2009".

El jurat seleccionador escollirà entre totes les postals rebudes el millor disseny. El guanyador rebrà un premi que consta de:

* Un exemplar del llibre editat per Mallorca Fantàstica Editors “Bellver”, de Joana Pol.
* Publicació a la web de Mallorca Fantàstica d'un reportatge/entrevista sobre la seva col•laboració amb reconeixement de la Universitat, Escola o ONG/ONL a la qual dóna suport.
* Publicació de 5000 exemplars físics de la postal, que Mallorca Fantàstica farà servir per a felicitar el Nadal i que servirà de promoció dels autors de l’obra gràfica i de l’obra literària seleccionades, els quals rebran també 10 exemplars cada un de la postal definitiva.


9. La data límit d'entrega dels treballs és el 10 d’Octubre de 2009 . El jurat publicarà les obres seleccionades el 10 de desembre de 2009 i donarà el nom del guanyador el mateix dia.


A tots els participants: sort i moltes gràcies per col•laborar!